Derfor skal du hyre en boligadvokat

04 March 2020
Lotte Hindsberg
Derfor skal du hyre en boligadvokat

Overvejer du at sælge eller købe en bolig kan du med fordel kontakte en boligadvokat og få råd og vejledning. Skal du sælge din bolig kan du få hjælp til at finde den rigtige model til at sælge din bolig. Om det er en god ide at benytte en ejendomsmægler eller om du spare salæret og selv sælge boligen. Hvis du vælger at benytte en ejendomsmægler kan han også på dine vegne forhandle med mægleren og få en bedre pris.

Skal du købe en bolig kan du med fordel allerede have en boligadvokat med indover imens du kigger på de forskellige boliger. Han har kendskab til at tilstandsrapporter og lignende rapporter, som det er vigtigt at få læst korrekt, så man slipper for at ubehagelige overraskelser senere. Han har også kendskab til om der er særlige forhold i lokalområdet, som det kan være værd for dig at vide. F.eks. om der skal laves nye kloakker eller fjernvarme i området.

Når boligen er købt

Boligadvokaten kan også hjælpe dig, når du har fundet den rigtige bolig med at forhandle, så du får boligen til en bedre pris eller kan overtage den, når det bedst passer dig. Hvis du ikke har haft en advokat med ind over, når du har lavet en købsaftale, bør du få skrevet et advokatforbehold ind i aftalen, så en advokat har mulighed for at kigge handlen igennem. Hvis han finder at der er noget galt, er det muligt at ophæve handlen, hvis der er et forbehold.

Med hensyn til at få tinglyst skødet som er dit bevis for, at boligen ejes af dig kan boligadvokaten også hjælpe dig med det juridiske og sikre at det bliver gjort så hurtigt som muligt. Først når begge parter har underskrevet skødet, er handlen gået igennem. I dag foregår det digitalt og der underskrives med NemID. 

Read more