Døjer du med tør hovedbund?

18 April 2021
Lærke L. S. Christensen

Hvad er en tør og irriteret hovedbund? 

Hovedbundsproblemer en daglig og irriterende gene, for rigtig mange mennesker. Det kan  ramme alle, både mænd som kvinder, og i alle aldersgrupper. Mennesker med en tør hovedbund oplever kløe, som gør, at der dannes små flager af tør hud. Disse små flager af tør hud sætter sig som regel mellem hårstråene, men kan også drysse ned på skuldrene. Dette er for mange både en ubehagelig og pinlig oplevelse, som man helst gerne vil undgå. 

Irritation og ømhed  

Hvis du lider af tør hovedbund, kender du sikkert allerede følelsen af, hvordan huden føles irriteret, sart og øm. I de værste tilfælde, kan der opstå sår i hovedbunden, fordi man har kløet og kradset sig for meget. Tør hovedbund er derfor ikke blot en ubehagelig følelse og gene, men kan tilmed gøre, at man føler sig begrænset i sin hverdag. Der kan være flere årsager til, hvorfor man får en tør hovedbund.

Behandling af tør hovedbund

Man kan sammenligne problemet med en ørken, hvor der både er mangel på fugt og vand. Din hovedbund mangler som udgangspunkt fugt og næring, hvorfor det er altafgørende at tilføre dette. Derudover er det også vigtigt, at du drikker masser af vand, da dette kan have en stor betydning for din krops velvære. De fleste af os har allerede en daglig hudplejerutine, hvor vi tilfører fugt til vores krop og ansigt.

En god tilføjelse til denne rutine, er med et fokus på din hovedbund. Du bør overveje at investere i en plejende shampoo, som ikke fjerner al din hovedbunds naturlige fugt, når du vasker dit hår. Som et ekstra tiltag, findes der forskellige typer af hårkur, behandlinger og olier. Mange af disse indeholder det populære “tea tree oil”, som er et vidundermiddel til at fjerne kløe og tør hud. 

Flere Nyheder