En varmepumpe er den bedste varmekilde!

11 February 2019
Anders Lundtang Hansen
En varmepumpe er den bedste varmekilde!

Hvad er der egentlig af fordele ved at vælge en varmepumpe, som kan være en luft til luft varmepumpe?

Jo, der er flere, og lad os starte med at opstille nogle gode fordele i punktform og så uddybe disse:

1) Det er et miljøvenligt alternativ.

2) Varmen er nemmere at regulere og fordele end ved mange andre varmekilder.

3) Det kan svare sig økonomisk for dig at skifte din hovedvarmekilde til en varmepumpe, om det så er i din personlige bolig, dit sommerhus, i dit firma eller et helt andet sted.

 

Se, det er jo et rent Kinder-Æg at overgå til en varmepumpe, men som lovet gennemgår vi lige nogle af punkterne her mere slavisk.

Angående det første punkt hænger dette blandt andet sammen med, at varmepumper, uanset om det er er luft til luft-typen eller luft til vand-typen, faktisk er bedst for miljøet, at du benytter denne varmekilde.

Som det ligger i navnet, så udnytter og omdanner en varmepumpe den naturlige energi i naturen til varme, så resultatet går i nul. Her er ingen brug af fossile brændstoffer i form af olie eller endda i form af afbrænding af brænde, som kan give kul-ilte-forgiftninger, hvis man ikke passer på.

Desuden er det nemmere at regulere varmen fra en varmepumpe, end det for eksempel er med en kamin eller brændeovn, hvor hyggeligt dette end kan være. Sådan en varmekilde varmer oftest mest op i det lokale, den står i, mens de andre lokaler forbliver kolde.

En varmepumpe fordeler varmen ligelidt i de områder, den skal bruges til, og hvis man har en ny version, man kan endda fjernbetjene denne, så den har opvarmet lokalerne, før man møder op, så man både sparer energi og tid på at varme op.

Apropos at spare, så vil det engangsbeløb, du betaler for en varmepumpe, hurtigt være tjent ind igen, fordi det økonomisk i længden vil give sig udslag på dine varmeregning, at du er overgået til en varmepumpe.

 

Read more