Få din kloak renset med en slamslugning

05 April 2022
Lotte Hindsberg

advertorial

Det danske kloaksystem anses for mange som noget helt naturligt, men i virkeligheden er det kun omkring 150 år gammelt og ikke alle er tilkoblet kloaksystemet endnu. Det er primært kolonihaver, sommerhuse og tyndt befolkede områder der endnu ikke er tilknyttet. Ofte har de i stedet en septiktank.

Selvom vores kloaksystem kun er 150 år gammel, er der allerede nu behov for en ændring. Det skyldes ændringerne i vores vejr og miljø. Vores kloakker er ikke bygget til at modtage de store mængder af vand, som oftere og oftere kommer ovenfra.

Derfor er det også vigtigt at din del af kloaksystemet er klar. Syntes du at vand og afføring kommer langsommere væk, kan du med fordel få en autoriseret kloakmester til at komme og foretage en TV inspektion, af din del af kloakken. Er din kloak stoppet vil din kloakmester foretage en slamsugning og fjerne alt skidt og snavs i kloakken, så din kloak fungere optimalt igen. Du kan blandt andet søge på slamsugning i Holbæk.

kloakservice holbæk

Det nye kloaksystem

Vores kloaksystem er som nævnt kun omkring 150 år gammelt og før det kørte der hestevogne rundt og samlede toiletspande og affald ind og inden man vidste, hvor vigtigt det var at der ikke blev smidt affald og afføring i gaderne.

Skulle man være i tvivl om, hvor vigtigt det er at have et velfungerende kloaksystem, kan man slå den sorte død op. Her døde op til 25 procent af Europas befolkning af pest. Pesten blev spredt af rotter, som levede af den affald som blev smidt ud på gaderne.

I dag er man ved at restaurerer kloaksystemet, så det er bedre til at kunne tage imod de store vandmængder der kommer langt oftere end tidligere. Som hus eller sommerhus ejer, er det din pligt til at sørge for at din del af kloaksystemet fungere.

Flere Nyheder