Få smukke og ensartede trægulve med en grundig gulvafslibning

17 May 2020
Astrid Pedersen

Alle trægulve bliver med tiden mærket af slitage. Dette gælder dog især de gulve, som er behandlet med sæbe eller olie. For et olieret eller sæbe behandlet gulv vil slitagen opstå tidligere og i større omfang end det gælder for et gulv som er bejdset eller lakeret. Sidstnævnte gulv vil nemlig være beskyttet af det forseglende lag, som lakken eller malingen danner oven på træværkets overflade.

Et trægulv, som er behandlet med olie eller sæbe, vil ikke nyde samme grad af beskyttelse. Ved en olie eller sæbe behandling sker der nemlig det, at olien eller sæben arbejdes ned i træværkets fibre. Herved mættes fibrene med den fede sæbe eller med den ditto olie, og der dannes en hinde, som giver den silkematte og lækre overflade som er karakteristisk for det olie eller sæbe behandlede gulv.

De ikke forseglende behandlinger er meget populære, fordi træværkets karakteristika får lov at skinne igennem på en måde som både kan ses og mærkes. Olierede eller sæbe behandlede gulve er ikke blot kønne at se på – de er også utroligt rare at betræde. Så længe det altså varer.

Genskab den lækre overflade med en professionel gulvslibning

De smukke gulve er nemlig, som nævnt, meget sarte og følsomme over for slitage. Den beskyttende hinde i overfladen skal konstant holdes ved lige gennem hyppig og grundig gulvvask med særlig sæbe, som forstærker denne. Selv om du opretholder denne rutine, vil gulvet uvægerligt med tiden miste sin væske og smuds afvisende egenskaber, hvorpå de første tegn på slitage vil vise sig i form af pletter og skjolder fra spildte væsker som slidspor fra nedtrådt skidt.

Når gulvet når dette stadie af slitage er der faktisk kun én vej tilbage til den smukke og ensartede overflade – og den går igennem en grundig og effektiv gulvslibning. Du kan få et godt tilbud på en gulvslibning hos DBF Gulvservice – læs mere på https://dbf-gulvservice.dk/ 

Read more