Her kan du finde hjælp til behandling af afhængighed

21 December 2020
Silje Hansen

Alkohol smager både godt og kan være forfriskende. Dog er der også et stof i alkohol, som gør, at man kan blive afhængig af det, hvis man får det i større mængder. Her kan det påvirke ens sindstilstand, humør og følelser i kroppen. De kan enten blive forstærket eller nedtonet i takt med at du måske slapper mere af i kroppen. 

Generelt er vi glade for alkohol i Danmark. Vi ser blandt alkohol blive serveret hjemme privat ved forskellige arrangementer, og til andre festlige begivenheder. Alkohol er derfor også en stolt tradition i Danmark. Vi er blandt andet kendt for at have en kultur der drikker meget både som ung og voksen. Som udgangspunkt er alkohol ikke et problem, så længe man kan styre det. 

Der hvor det går galt og bliver ødelæggende for ens liv, er når alkohollen overtager styringen af dit liv. 

Hvilke konsekvenser kan det have at blive afhængig af alkohol?

Det kan have store konsekvenser for din økonomi, fremtid og helbred, hvis du bliver afhængig af alkohol. Alkohol kan blandt andet betyde, at du er for påvirket til at køre bil eller varetage et arbejde. Du mister dermed både rette til at føre bil og dit arbejde. Du vil også sætte dig selv i den situation, at du ikke kan få et nyt arbejde, da du er for påvirket af din afhængighed. Det kan blandt andet have stor betydning for din økonomi og fremtid. 

Da afhængighed gør at kroppen vænner sig til en bestemt mængde promille i kroppen, kan du ende med at drikke for meget, eller miste kontrollen over din krop. Det bedste vil her være at erkende dit behov for hjælp og opsøge den.

Hjælp til behandling af afhængighed

Hvis du søger hjælp til behandling af afhængighed, kan vi varmt anbefale dig at tage kontakt til https://behandlingscenter-stien.dk.

Flere Nyheder