Hvad er fysiurgisk massage?

14 February 2020
Astrid Pedersen
Hvad er fysiurgisk massage?

Den kendte massage disciplin fysiurgisk massage dækker over en afspændende form for dybdemassage. En fysiurgisk massør arbejder i dybden med hver eneste muskel, fra musklens udspring og til dens hæfte på knoglen. Der arbejdes med målrettede og tætte strøg, som på én og samme tid afspænder musklen og aktiverer blodomløbet.

Hver eneste muskel i arme og ben såvel som på ryggen og brystet masseres igennem, førend der fortsættes til den næste. Massøren kan under massagen mærke om musklen er tilstrækkeligt afspændt til at han eller hun kan fortsætte til den næste.

Som modtager af fysiurgisk massage skal du være opmærksom på, at fysiurgisk massage ikke er en afslappende wellness massage. Massagen kan sagtens opleves som lettere ubehagelig, især i begyndelsen af sessionen, og især hvis dine muskler gennem længere tid har været spændte og infiltrerede. Det kan således godt kræve lidt udholdenhed at gennemgå en fysiurgisk massage første gang. En dygtig fysiurgisk massør kender dog alt til arbejdet med musklerne qua vedkommendes uddannelse og praktiske erfaring, og vil således søge at udføre massagen så din oplevelse bliver så komfortabel som muligt.

Hvem må udføre fysiurgisk massage?

Det er udelukkende læge eksaminerede fysiurgisk massører, som må kalde sig sådan. Fysiurgisk massage kræver et udvidet kendskab til den menneskelige anatomi i almindelighed og musklernes placering og opbygning i særdeleshed – og derfor har en læge eksamineret fysiurgisk massør gennemgået en årelang uddannelse før han eller hun får lov at praktisere.

Hvor kan jeg få en lækker fysiurgisk massage i Århus?

Hos Dorthe Margrethe Sørensen, som er læge eksamineret fysiurgisk massør og RAB certificeret behandler, kan du få en fantastisk fysiurgisk massage, som efterlader dig opløftet og fri for smertefulde spændinger og myoser. Du kan læse mere om Dorthe Margrethe Sørensen og fysiurgisk massage – og booke tid til massage online – på dorthemargrethe.dk

Read more