Hvordan ved jeg om jeg lider af angst symptomer?

Hvordan ved jeg om jeg lider af angst symptomer?

Hvordan ved jeg om jeg lider af angst symptomer?

Hvis du har mistanke om, at du er ramt af en angst lidelse, bør du være opmærksom på de mest kendte angst symptomer. For generaliseret angst gælder det, at angsten manifesterer sig som konstant bekymring og tankemylder, som optager hele din mentale kapacitet. Det er utroligt belastende konstant at skulle forholde sig til worst case scenarier – og da disse katastrofe tanker, som optræder i forbindelse med generaliseret angst, som oftest har en tvangs præget karakteristik, vil det være umuligt at gøre andet.

Ved svær generaliseret angst kan der udvikle sig OCD (Obsessive Compulsive Disorder) lignende mønstre, som udmønter sig i tvangshandlinger. Og så er det, at generaliseret angst går hen og bliver invaliderende.

Er du der imod ramt af panikangst, vil du hele tiden frygt angst anfaldet. Dette er nemlig på ingen måde nogen behagelig oplevelse. Lige pludselig, ud af det blå, kan du blive ramt af en kvælende frygt, når en bølge af rædsel skyller ind over dig og giver dig en ubændig til at flygte langt væk, samtidig med at hele din krop er lammet.

Dette kan ske når som helst og hvor som helst, uden nogen form for anledning eller trigger. Panikangst er lige så uudgrundelig som den er dybt ubehagelig – men ikke farlig i sig selv. Det, der er invaliderende ved panikangst, er angsten for angsten, som kan afholde én fra nogen sinde at komme nogen vegne, af ren og skær frygt for hvor og hvornår det næste anfald vil ramme.

Social angst udtrykkes som totalt handlingslammelse og frygt, når man er i selskab med mange mennesker på én gang – og måske endda skal forholde sig til disse. Mennesker med social angst vil typisk holde sig væk fra selskabelige lejligheder. Og tale i offentlige forsamlinger er kategorisk udelukket.

Få hjælp til din angst

Hos psykoterapeut Kim Liljehult kan du få professionel hjælp til at overkomme din angst, uanset hvilken type angst du har. Læs mere på angstekspert.dk