Kan min alkoholiserede pårørende blive behandlet med antabus?

07 April 2021
Astrid Pedersen

Er du kæreste eller ægtefælle til en alkoholiker, og vil du gerne hjælpe ham eller hende ud af det farlige misbrug? Så bør du selvfølgelig først og fremmest få den misbrugsramte persons accept, og sørge for at vedkommende er indforstået med at gå i behandling. Dernæst bør du opsøge den bedst mulige behandling – og ikke slå dig til tåls med inferiøre løsninger som for eksempel en antabus behandling.

Alkoholbehandling med antabus

Mange læger vælger at sætte deres alkoholiserede patienter i behandling med antabus. Antabus produktet består primært af disulfram, et kemisk stof som forhindrer leverens nedbrydning af alkohol.

Når man tager antabus vil man således få det meget dårligt hvis man samtidig indtager alkohol. Man kan få voldsom hovedpine og opleve svimmelhed, og du kan blive udsat for kvalme og opkastninger. På den måde virker antabus som en slags skræmme taktik som skal afholde dig fra at indtage alkohol og dermed stille og roligt blive ædru og afvænnet.

Antabus kan være vældig effektiv i tilfælde hvor patientens misbrug ikke er så langvarigt eller voldsomt i omfang. Problemet med antabus er at det for de fleste inkarnerede alkoholikere gælder at abstinenserne er værre end symptomerne forbundet med antabus. En meget alkoholiseret person vil således fortsætte sit misbrug, og dermed ikke slippe af med sin afhængighed ved hjælp af antabus.

Drop antabus – vælg en alkoholbehandling på et misbrugscenter

Er din pårørende således svært ramt af alkoholisme er der en vis idé i at vælge en mere intensiv og dybtgående behandling frem for en ambulant antabus behandling. Vedkommende vil med stor sandsynlighed have glæde af et ophold på et misbrugscenter med mulighed for afrusning forud for et ugelangt behandlings forløb med terapi og hjælp til rådighed alle døgnets timer. Og det kan han eller hun få på Behandlingscenter Søby Park – læs mere på behandlingscentersoebypark.dk

Flere Nyheder