Lær håndlæsning og bliv klogere på andre mennesker

03 February 2021
Lykke Holzmann Søby

I tusinder af år har håndlæsere undersøgt hænderne for at forudsige fremtiden. Det viser sig, at de måske ikke var helt væk fra vinduet:Den menneskelige hånd indeholder et væld af oplysninger. Fordi babyens hænder dannes tidligt i svangerskabet, mener forskere, at de udgør en slags oversigt om tidlig udvikling, der kan give indsigt i fremtidig velvære.

Hvad siger dine hænder om dig?

Hundredvis af undersøgelser har vist, at forholdet mellem pegefinger og ringfingerlængde korrelerer med mange træk. De fleste forskere mener, at dette skyldes, at ringfingerens længde indikerer prænatal testosteroneksponering, som man ved har en varig indflydelse. Sammenlignet med en mand, der har en kortere ringfinger, vil en mand, hvis ringfinger er længere end pegefingeren, sandsynligvis have et mere attraktivt ansigt, større atletisk talent og længere penis og derfor muligvis få flere børn.

En mand, hvis pegefingre er længere, er i mellemtiden mere tilbøjelige til skizofreni og tidlig hjertesygdom. Men han er mindre tilbøjelig til at være autistisk eller have ADHD. Forholdet mellem fingrene kan endda afsløre noget om en persons tilbøjelighed til selvkontrol: forskning har vist at børn med længere pegefinger end ringfingre var mere tilbøjelige til at modstå fristelse.

Matchende hænder er et godt tegn

Du har måske hørt, at jo mere symmetrisk en persons ansigt og krop er, jo mere attraktiv anses han for at være, måske fordi symmetri antyder gode gener. Og ja, matchende hænder lover godt: En mand, hvis venstre og højre fingre matcher hinanden, er tilbøjelige til at have hurtigere og rigelig sæd end en, hvis fingre ikke stemmer overens. En anden undersøgelse viser, at mænd med ulig hænder har tendens til depression.

Tegn på tidlig udvikling

Linjerne på hænderne kan også give spor om tidlig udvikling. Det er velkendt, at mennesker med Downs syndrom og personer med føtalt alkoholsyndrom såvel som børn af kvinder, der havde mæslinger, mens de var gravide, er mere tilbøjelige til at have en vandret linje, der strækker sig fra den ene kant af håndfladen til den anden. Derudover, selvom den samlede forskning ikke er afgørende, antyder nogle undersøgelser, at unormale fingeraftryksmønstre, såsom dem, der har et højere antal end visse gennemsnitlige hvirvler, buer eller højderyg, forekommer uforholdsmæssigt blandt mennesker med skizofreni og mennesker, der udvikler diabetes i middelalderen, muligvis signalering af en svangerskabsforstyrrelse. Og mænd er mere tilbøjelige til at have unormale fingeraftryksmønstre end kvinder er – måske har forskere antydet, fordi mandlige embryoner er mere sårbare over for miljøpåvirkninger.

Har du gået og troet, at håndlæsning var noget værre vrøvl, så tro om igen. Du kan faktisk tage en håndlæseruddannelse og blive meget klogere.

Flere Nyheder