Pæne døre til alle boliger

Pæne døre til alle boliger

Pæne døre til alle boliger

Enkelt- eller dobbeltdøre? Med eller uden glas? Eller en skydedør? Der er mange valg at tage, når du skal vælge indvendige døre. Det handler om at vælge den rette stil til dit hjem, så dørene passer ind og bliver ét med resten af indretningen. 

Enkeltdøre eller dobbeltdøre?

Dørkammen afgør naturligvis, om du skal have enkelt- eller dobbeltdøre. Men hvis du er i gang med nybyggeri eller står overfor en større renovering, så er chancen der måske netop nu til at tage det afgørende valg. Størrelsen og konstruktionen af væggen er medbestemmende for, om det passer bedst med en dobbelt- eller enkeltdør, men har du valgfriheden er det ofte funktionen, der i sidste ende bestemmer valget af indvendige døre. 

En enkeltdør kræver ikke meget plads – hverken fysisk eller visuelt – og så er den billigere end en dobbeltdør. Enkeltdøre er ofte et godt valg til brugsrum som badeværelse, bryggers, kontor, soveværelse og børneværelse, og passer bedst til små vægge eller placeringer decentralt på væggen. 

Dobbeltdøre bør altid placeres centralt på en væg og har den store fordel, at de åbne visuelt kan gøre et rum større. Mellem to stuer eller mellem stuen og et andet rum, der støder op til stuen, kan det være et godt valg med dobbeltdøre. Vælger du dobbeltdøre i glas får du den rummelige og åbne fornemmelse uanset om dørene står åbne eller ej. 

Hvad med skydedøre…

En skydedør er en god løsning, hvor du ofte har døren stående åben, eller hvor det ville tage for meget plads med en dør, der åbner ind i rummet. Skydedøre vælges tit som dør mellem stue og køkken eller som dør ind til det lille ekstra toilet i entreen. Du kan få en skydedør som både enkelt- og dobbeltdør og med eller uden glas. En skydedør kan skydes ind i væggen eller hen foran væggen.